Over Kasajima Ryu

Kasajima Ryu betekent letterlijk "de school van Kasajima"

Sensei Kasajima Keiichi, leeling van meester Miyazaki, had meer dan 40 jaar ervaring als Karate instructeur. Hij was een van de enige professionele instructeurs die full-time in Brussel Karate onderwees.

Als 6de Dan van de Japan Karate Association (JKA) gaf hij niet enkel les in zijn eigen dojo, maar ook in verschillende clubs in Belgiƫ, Frankrijk, Duitsland, Monaco en Luxemburg, waar hij ook nationale instructeur was. Hij leidde ook regelmatig internationale Karate stages in binnen- en buitenland.

Hij was een zeer ervaren karate meester en was bovendien een uitstekende pedagoog. Hij combineerde discipline en ernst met een grote dosis humor en een goed humeur. Dit was heel kenmerkend voor sensei Kasajima. 

Op 10 februari 2017 is sensei Kasajima onverwacht overleden. Enkele van zijn leerlingen die ondertussen al jarenlang zijn weg volgden, staken de koppen bijeen om Kasajima Ryu op te richten. Niet alleen om hun overleden sensei te eren maar vooral om het vele werk dat hij voor deze gevechtskunst deed, over te dragen aan hun leerlingen.

Kasajima Ryu bestaat uit een aantal clubs die het voorrecht hadden getraind te worden door sensei Kasajima. Om het enorme pakket kennis en techniek over Karate te bewaren en over te dragen aan hun eigen leerlingen hebben de sensei's zich verenigd. Dit neemt niet weg dat andere clubs welkom zijn die in dezelfde geest willen trainen en zweten.

De hoofdtrainer van Kasajima Ryu is sensei Christof Hessel die sedert 1990 wekelijks ging trainen in Brussel bij zijn sensei Kasajima.

 

Aangesloten clubs:

 

Kasajima Ryu Ieper (Okano) (clubnummer 85069)

Kasajima Ryu Beselare (Okano) (clubnummer 85070)

Kasajima Ryu Langemark (Okano) (clubnummer 85065)