Sensei Peter Gillebert

3e Dan

ギルバート
ピーター

Oprichter en hoofdtrainer Seiryoku-Zenyo Sint-Niklaas, Sinaai en Stekene

0479/67.04.94

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook Seiryoku-Zenyo

Seiryoku-Zenyo-Shotokan-Karate-Do is een verbintenis bij Kasajima Ryu.

Trainingen worden gegeven onder leiding van VTS-gediplomeerde clubexaminator Peter Gillebert, 3de Dan JKA (Japan Karate Association).

 

Over sensei Peter Gillebert

Peter Gillebert kwam in 1987 voor het eerst in contact met karate toen hij tijdelijk beroepsvrijwilliger was bij de Belgische strijdkrachten in Duitsland. Eenmaal terug in België in september 1990 vernam hij dat er een karate club van start ging in Ieper. In 1994 had Peter geen zin meer in competitie karate en ging hij aankloppen bij sensei Christof Hessel.

"Sensei Christof Hessel leerde mij de vaardigheden ontdekken van het traditioneel shotokan karate wat een enorme meerwaarde voor mij betekende. We beoefenden ook samen aikido en namen deel aan tal van stages en activiteiten. Zo is er een ware vriendschap ontstaan voor het leven."

Sensei Christof Hessel bracht Peter ook in contact met sensei Keichi Kasajima zodat hij ook de mogelijkheid kreeg om in zijn dojo in Brussel te gaan trainen.

Peter Gillebert behaalde in Luxemburg in 2011 zijn 1ste Dan graad (bij Hideo Ochi sensei 9de Dan JKA). In 2013 behaalde hij zijn 2de Dan en in 2016 zijn 3de Dan graad (bij Sergio Gneo sensei 7de Dan JKA).

 

Over Seiryoku Zenyo Shotokan Karate Do

Op advies van sensei Kasajima en sensei Christof Hessel heeft Peter Gillebert in 2009 de club opgericht in Stekene/Kemzeke (toen nog onder de naam "Budo-Okano-Stekene"). Vijf jaar later in 2014 kwam er nog een afdeling bij in Sint-Niklaas. In 2016 is de dojo van Kemzeke naar Sinaai verplaatst. Momenteel zijn er een 70-tal actieve leden in de clubs van Seiryoku Zenyo. Jongens en meisjes, dames en heren van alle leeftijden tussen 5 en 50 jaar.

 

Sensei Peter Gillebert over Kasajima Ryu

"Toen sensei Kasajima plots kwam te overlijden was het vrijwel onmiddellijk duidelijk dat zijn werk niet mocht eindigen. Onder het initiatief van zijn trouwe leerling sensei Christof Hessel werd Kasajima Ryu opgericht. Vanaf het begin was het duidelijk dat dit onze weg is die we zouden verder zetten en besloten de clubs om samen te werken aan de opvolging van zijn werk. Dit volgens de manier waarop sensei Keichi Kasajima ons geleerd heeft. Het was trouwens sensei Kasajima die ons enkele jaren geleden al gezegd had dat we moesten blijven samenwerken."