Sensei Christof Hessel

Karatedo

5de Dan SKIF

5de Dan VVA

5de Dan IBF

4de Dan JKA

 

Initiater jeugdsportbegeleider vechtsporten

Trainer B vechtsporten (risicovechtsport)

ABO bloso trainer A algemeen

 

1ste Kyu Aikido

 

クリストフ
ヘッセル

 

Oprichter en bezieler van Budo Okano

Oprichter en hoofdtrainer van Kasajima Ryu

 

In september 1979 startte Christof Hessel met karate in de plaatselijke club te Poperinge. Hij trainde er onder de leiding van sensei Luc Quaghebeur. Hij behaalde zijn zwarte band semi contact karate in 1985. In die periode was hij ook competitief actief. Hij werd drie keer Belgisch kampioen en eenmaal Europees kampioen.

Maar de ambitie en motivatie van Christof werd steeds groter. In 1989 vertrok hij dan ook voor de eerste keer naar Japan om er bij de besten van de wereld te trainen. Dit werd voor hem een super ervaring. Ondertussen is hij al vijf keer op stage geweest in Japan.

In de periode toen Christof in Poperinge trainde werd iedere maand een ministage georganiseerd onder de leiding van de Japanner sensei Keiichi Kasajima. Tijdens die stages werd het Christof duidelijk welke weg hij wilde volgen. Met die overtuiging is hij sedert 1990 trainingen gaan volgen bij de Japanner zelf in zijn dojo te Brussel, iedere woensdagavond, 25 jaar lang.

In 1992 richtte Christof een eigen club op: Budo Okano. De allereerste trainingen gingen door op de Rode Berg in een zaaltje van het hotel De Kosmos. De Japanse term Okano verwijst dan ook naar een heuvel, de plaats waar de club geboren is. Sensei Christof leidt en begeleidt ondertussen al meer dan 25 jaar de clubs en hij blijft ook zelf stages volgen in buiten- en binnenland. De leerlingen van sensei Christof krijgen de kans om mee te gaan en dit zorgt voor een sneeuwbaleffect. De groep die op stage mee gaat blijft groeien en zo blijft ook het karateniveau stijgen.

In 2017 is sensei Keiichi Kasajima overleden. Christof en enkele van sensei Kasajima's leerlingen uit België, Luxemburg en Frankrijk steken de koppen samen om het levenswerk van hun sensei te eren en door te geven aan hun eigen leerlingen. Kasajima Ryu (de school van Kasajima) wordt geboren. Een nieuwe stap en een nieuwe uitdaging om karate door te geven in de geest zoals zijn sensei dit deed.