Examens

Er wordt niet gediscussieerd over graden of examens. Alleen de hoofdlesgever is bevoegd om te oordelen over de bekwaamheid en de mogelijkheid om testen af te leggen.

Discussieer niet en vergelijk geen bestaande graden. Iedereen traint om zichzelf te verbeteren en te groeien. Iemand kan al 5 jaar dezelfde graad hebben, maar niet meer dezelfde fysieke capaciteiten als 5 jaar geleden.

Om te kunnen deelnemen aan een examen zijn er een aantal vereisten: u moet een minimum aantal lessen bijgewoond hebben voor een bepaalde graad, de nodige tijd hebben doorlopen en ook over de nodige kennis beschikken voor die graad.

Stel u nooit zelf voor als kandidaat voor een examen. Vraag als ouder ook niet wanneer uw kind mag gaan voor een examen. Indien u de mogelijkheid krijgt om deel te nemen, zal u op de hoogte worden gebracht. Het is niet omdat u de kans krijgt om aan een examen deel te nemen, dat dit een verplichting is. Doe dit enkel als u er zelf klaar voor bent.

Leden van andere clubs die volledig overstappen naar onze club of karateka‚Äôs die al lange tijd gestopt zijn en opnieuw starten, kunnen zich eventueel verwachten aan een aanpassing van hun graad. (bv 10 jaar geleden stoppen als 7de kyu, en nu opnieuw starten als 9de kyu) Dit wordt geval per geval bekeken.

Het laatste woord omtrent graden en examens ligt steeds bij de hoofdtrainer.